דף הבית > יישום והטמעת תקנים > סימון מוצרים ת"י 1145

סימון מוצרים ת"י 1145 | לסימון מזון ארוז מראש

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע טלפוני אודות סימון מוצרים על פי ת"י 1145 או התקשרו ל- 03-9550222

 

דרישת החוק:

ב-26.12.2017 אושרו בכנסת תקנות הגנה על בריאות הציבור (מזון) (סימון תזונתי), התשע"ח-2017. החל מ-1 בינואר 2020, תקנות סימון המזון המזיק נכנסו לתוקף, אשר מחייבות את היצרנים לסמן בחזית האריזה במדבקה אדומה מוצרים המכילים כמות גבוהה של שומן, סוכר ונתרן.

למסמך של משרד הבריאות

 

התקנות נכנסו בשתי פעימות:

הפעימה הראשונה החלה ב-1.1.2020 כך שהיצרנים מחוייבים לסמן במדבקה אדומה בחזית האריזה במידה ובכל 100 גרם של המוצר יש יותר מ-500 מ"ג נתרן, או יותר מ-13.5 גרם סוכר או 5 גרם שומן.

הפעימה השנייה, שנכנסה לתוקף בתאריך 1.1.2021, הסימון חל על מוצרים המכילים יותר מ-400 מ"ג נתרן, 10 גרם סוכר ו-4 גרם שומן רווי.

בעקבות דרישת החוק, על היצרנים להשמיד מלאי אריזות אשר לא עומדות בדרישת החוק. 

סימון מוצרים ת"י 1145 תווית ירוקה לפי ת"י 1145

חברת Nextep הינה החברה הגדולה והמובילה בישראל בתחום הבטחת איכות במזון.  יועצי חברת Nextep עתירי ניסיון בכתיבת תווי מוצרים בהתאם לדרישות החוק.

 

השארת פרטים
מעוניינים להתייעץ עם מומחה בתחום?

ת"י (תקן ישראלי) 1145 – כל מה שצריך לדעת

תקן ישראלי 1145 לסימון מזון ארוז מראש הינו תקן רשמי הדורש סימון מזון ארוז מראש המיועד למכירה קמעונאית, למעט פירות וירקות שלא עברו עיבוד:

  • מזון לייצור תעשייתי
  • מזון באריזה סיטונאית
  • מזון ארוז מראש שהוא צירוך של יחידות אריזה

 

על גבי תווית המזון תוכלו למצוא את המידע הבא: 

  • שם המוצר ושם המזון
  • פרטי היצרן, היבואן, החברה המשווקת והחברה האורזת
  • תכולת המוצר
  • רשימת רכיבי המזון
  • סימון תזונתי
  • סימון תאריכים (תאריכי תפוגה וייצור)
  • הוראות אחסנה, הובלה ושימוש
  • כשרות

ניתוח נתונים שגוי ע"ג תווית מוצר עלולה לחשוף את הצרכן/ואו יבואן המוצר להליך משפטי.

במסגרת שירותי הייעוץ שלנו לתווי מוצרים תקבלו:

  • ניתוח ואבחון תווי מוצרים
  • כתיבת תווית עפ"י ת"י 1145
  • רוויזיה לתווית קיימת
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע אודות מערכת סימון מוצרים על פי ת"י 1145?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-7176020

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תקנים נוספים בתחום

ISO 22000

תקן לניהול איכות ובטיחות מזון
ISO 22000 הינו תקן בטיחות מזון בינלאומי המשלב בניית מערכת למניעת סיכונים, קביעת שיטות לבקרה, תיקוף ואימות בתהליכי הייצור, תקשורת פנים וחוץ ארגונית ושיפור מתמיד של מערכת בטיחות המזון.

HACCP

מערכת לניהול בטיחות מזון
מערכת ניהול משולבת בטיחות מזון ואיכות, הינה מערכת הערכת סיכונים המאפשרת לארגן ולנתח את תהליכי ייצור המזון ולבדוק את נקודות הסיכון בתהליך הייצור, אשר קיים בהן חשש להוות נזק למשתמש הסופי.

רישיון עסק מזון

ליווי לקבלת רישיון עסק בהצלחה
רישיון עסק מזון מונפק ע"י לשכת הבריאות הנפתית (ידועה גם בתור בריאות הסביבה). הלשכה מאשרת רישיונות עסק למסעדות, מרכולים, אטליזים וכל עסק אשר מספק מזון לצריכה ללקוח הסופי במקום המכירה.

רישיון יצרן מזון

ליווי לקבלת רישיון יצרן בהצלחה
רישיון יצרן מזון מונפק ע"י שירות המזון במשרד הבריאות ומטרתו לאפשר פיקוח על הייצור במפעלי מזון בישראל בכדי לשמור על בריאות הציבור.

HACCP וטרינרי

מערכת לניהול בטיחות מזון
Haccp וטרינרי הינה מערכת המבוססת על עקרונות תקן Haccp למזון. לעומת מערכת Haccp המפוקחת על ידי משרד החקלאות, ה-Haccp הוטרינרי מיועד בעיקר למשחטות ומפוקחת על ידי משרד החקלאות.