סימון מוצרים ת"י 1145 | לסימון מזון ארוז מראש
השאירו פרטים כאן לקבלת מידע טלפוני אודות סימון מוצרים על פי ת"י 1145 או התקשרו ל- 03-9550222
דרישת החוק:
ב-26.12.2017 אושרו בכנסת תקנות הגנה על בריאות הציבור (מזון) (סימון תזונתי), התשע"ח-2017. החל מ-1 בינואר 2020, תקנות סימון המזון המזיק נכנסו לתוקף, אשר מחייבות את היצרנים לסמן בחזית האריזה במדבקה אדומה מוצרים המכילים כמות גבוהה של שומן, סוכר ונתרן.
למסמך של משרד הבריאות
התקנות נכנסו בשתי פעימות:
הפעימה הראשונה החלה ב-1.1.2020 כך שהיצרנים מחוייבים לסמן במדבקה אדומה בחזית האריזה במידה ובכל 100 גרם של המוצר יש יותר מ-500 מ"ג נתרן, או יותר מ-13.5 גרם סוכר או 5 גרם שומן.
הפעימה השנייה, שנכנסה לתוקף בתאריך 1.1.2021, הסימון חל על מוצרים המכילים יותר מ-400 מ"ג נתרן, 10 גרם סוכר ו-4 גרם שומן רווי.
בעקבות דרישת החוק, על היצרנים להשמיד מלאי אריזות אשר לא עומדות בדרישת החוק.
חברת Nextep הינה החברה הגדולה והמובילה בישראל בתחום הבטחת איכות במזון. יועצי חברת Nextep עתירי ניסיון בכתיבת תווי מוצרים בהתאם לדרישות החוק.
ת"י (תקן ישראלי) 1145 – כל מה שצריך לדעת
תקן ישראלי 1145 לסימון מזון ארוז מראש הינו תקן רשמי הדורש סימון מזון ארוז מראש המיועד למכירה קמעונאית, למעט פירות וירקות שלא עברו עיבוד:
- מזון לייצור תעשייתי
- מזון באריזה סיטונאית
- מזון ארוז מראש שהוא צירוך של יחידות אריזה
על גבי תווית המזון תוכלו למצוא את המידע הבא:
- שם המוצר ושם המזון
- פרטי היצרן, היבואן, החברה המשווקת והחברה האורזת
- תכולת המוצר
- רשימת רכיבי המזון
- סימון תזונתי
- סימון תאריכים (תאריכי תפוגה וייצור)
- הוראות אחסנה, הובלה ושימוש
- כשרות
ניתוח נתונים שגוי ע"ג תווית מוצר עלולה לחשוף את הצרכן/ואו יבואן המוצר להליך משפטי.
במסגרת שירותי הייעוץ שלנו לתווי מוצרים תקבלו:
- ניתוח ואבחון תווי מוצרים
- כתיבת תווית עפ"י ת"י 1145
- רוויזיה לתווית קיימת