דף הבית > יישום והטמעת תקנים > רישיון יצרן מזון

רישיון יצרן מזון | ליווי לקבלת רישיון יצרן בהצלחה

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע טלפוני אודות רישיון יצרן מזון או התקשרו ל- 03-9550222

 

רישיון יצרן מזון מונפק ע"י שירות המזון במשרד הבריאות ומטרתו לאפשר פיקוח על הייצור במפעלי מזון בישראל בכדי לשמור על בריאות הציבור.

בהתאם לחוק רישוי עסקים משנת 1968, כל עסק בישראל מחויב ברישיון עסק מטעם הרשות המקומית בכדי שיוכל לפעול באופן חוקי.

קבלת רישיון העסק בתחום המזון – מותנה באישורם של 4 גופים רגולטורים: מחלקת הנדסה, מחלקת כיבוי אש, שירות המזון ובריאות הסביבה כאשר השניים האחרונים מהווים יחדיו את רישיון היצרן.

 

מי רשאי לקבל רישיון יצרן מזון?

רישיון היצרן מיועד למפעלים ולמחסנים המתעסקים בייצור, אחסון, אריזה ושיווק של חומרי גלם או של מוצר מוגמר בתחום המזון. לעומת זאת, רישיון יצרן אינו מונפק למסעדות, בתי אוכל, דוכני מזון, מרכולים וכד'.

 

כיצד מתקבל רישיון היצרן?

רישיון היצרן מתקבל מלשכת הבריאות המחוזית ומורכב מקבלת אישור של שירות המזון ושל בריאות הסביבה.  האישור מורכב מדרישות חוק מחמירות ובדיקות קפדניות מטעמו של משרד הבריאות, בדיקות תברואתיות ועוד.

רישיון היצרן יתקבל במידה והעסק יגיש תוכניות אדריכליות התואמות לתשתית העסק וכן פרשה טכנית מפורטת.

התוכניות האדריכלית תיבנה באופן המציג ומבטיח כי סביבת הייצור והאריזה, הכוללים את המוצרים, בהם משתמש העסק, הם באיכות מספיקה שאינה מהווה סיכון לבריאות הציבור.

תוכנית הייצור וכלל דגשי העבודה נרשמים בפרשה הטכנית, המשמשת כמסמך מחייב את בעל העסק.

השארת פרטים
מעוניינים בשיחת ייעוץ עם מומחה בתחום?

מהם שלבי העבודה לקבלת רישיון יצרן?

השלב הראשוני והחשוב ביותר בתהליך קבלת רישיון יצרן מזון הינו הכנת התוכניות והפרשה הטכנית. לצורך כך יש לוודא כי המבנה והתנאים הסביבתיים מותאימים לדרישות משרד הבריאות.

לצורך כך, נקבעת פגישה מקדימה עם אדריכל מנוסה וטכנולוג מזון מומחה. בשיתוף פעולה עם העסק נבנית תוכנית מפורטת ותוכניות אדריכליות עם תזרים עבודה מתאים לטובת הגשה לחוות דעת מקדמית.

אישור עקרוני לתוכניות מתקבל לאחר דיונים ומספר סבבי תיקונים אל מול משרד הבריאות.

לבסוף, לאחר קבלת האישור העקרוני, יש להתחיל בשיפוץ העסק על פי התוכניות שהוגשו. במקביל יש להגיש את התוכניות המתוקנות לרשות המקומית לפתיחת תיק רישוי כנדרש.

הרישיון ינתן לאחר ביקורת של הגופים הרלוונטים ואישורם למקום הנבדק.

על מנת לקבל את הרישיון ולשמור עליו לאורך כל מחזור החיים של העסק, יש לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהציב משרד הבריאות.

בין שירותינו:

  • ליווי לקבלת רישיון עסק מזון
  • ליווי וייעוץ עסקי מותאם אישית לאופי העסק
  • ליווי להסמכת מגוון תקני ISO בתחום המזון

היתרונות שלנו

ליווי מקצועי ע"י טכנולוגי מזון

טכנולוגי מזון בעלי ניסיון רב בליווי עסקים מהתחום הספציפי שלכם ילוו את הפרויקט.
דף עם מגן וכדור גלובלי

מעל 10 שנות ניסיון בתעשיית המזון

לאורך השנים צברנו ניסיון רב בליווי מאות תהליכי תקינה ורגולציה בקרב ארגונים קטנים וגדולים.

הטמעת תהליך בצורה קלה ופשוטה

אנחנו הופכים את העבודה לפשוטה ונוחה, אנחנו לא נסרבל אתכם, מניסיון שלנו - פשוט זה יעיל.
אייקון משימות

קבלת רישיון יצרן מזון

אנו נלווה אתכם החל משלב הייעוץ ועד לקבלת תעודת רישיון יצרן מזון בהצלחה.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות רישיון יצרן מזון?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-7176020

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

  1. 1

    פגישה ראשונה עם אדריכל וטכנולוג מזון

    פגישה ראשונה עם אדריכל וטכנולוג מזון להכרת השטח ולתיאום ציפיות לעבודה.
  2. 2

    מדידת שטח ואיסוף פרטים ראשונים על העסק

    מדידת שטח ואיסוף פרטים ראשונים על העסק אשר רלוונטיים לטובת כתיבת הפרשה ותכנון נכון של העסק.
  3. 3

    בניית תוכנית אדרכילית אשר תתאים לצרכי העסק ולדרישות משרד הבריאות

    בניית תכנית אדריכלית אשר תתאים לצרכי העסק ולדרישות משרד הבריאות - כולל חלוקת העסק למדורים הנחוצים, העמדת ציוד פנימי ומיקום תשתיות סניטריות דרשות.
  4. 4

    כתיבת פרשה טכנית בהתאם לתוכניות האדריכליות

    כתיבת פרשה טכנית בהתאם לתוכניות האדריכליות. כולל חומרי הגלם בשימוש בעסק, תוצרת גמורה, שיטות עבודה ואמצעים להבטחת איכות.
  5. 5

    הגשת בקשה לחוות דעת מקדמית

    הגשת בקשה לחוות דעת מקדמית.
  6. 6

    שיפוץ העסק

    שיפוץ העסק על פי התוכניות שהוגשו ואושרו במסגרת חוות דעת מקדמית.
  7. 7

    הגשת בקשה לרישיון עסק

    הגשת בקשה לרישיון עסק ברשות המחוזית. הגשה ל-4 הרגולטורים הרלוונטים (מחלקת הנדסה, כיבוי אש, שירות המזון ובריאות הסביבה).
  8. 8

    ביקורות רגולטורים

    ביקורות רגולטורים השונים בעסק לבדיקת התאמת התוכנית לשטח.
  9. 9

    קבלת רישיון יצרן

    קבלת רישיון יצרן מזון בהצלחה!
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות רישיון יצרן מזון?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-7176020

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תקנים נוספים בתחום

HACCP וטרינרי

מערכת לניהול בטיחות מזון
Haccp וטרינרי הינה מערכת המבוססת על עקרונות תקן Haccp למזון. לעומת מערכת Haccp המפוקחת על ידי משרד החקלאות, ה-Haccp הוטרינרי מיועד בעיקר למשחטות ומפוקחת על ידי משרד החקלאות.

HACCP

מערכת לניהול בטיחות מזון
מערכת ניהול משולבת בטיחות מזון ואיכות, הינה מערכת הערכת סיכונים המאפשרת לארגן ולנתח את תהליכי ייצור המזון ולבדוק את נקודות הסיכון בתהליך הייצור, אשר קיים בהן חשש להוות נזק למשתמש הסופי.

ISO 22000

תקן לניהול איכות ובטיחות מזון
ISO 22000 הינו תקן בטיחות מזון בינלאומי המשלב בניית מערכת למניעת סיכונים, קביעת שיטות לבקרה, תיקוף ואימות בתהליכי הייצור, תקשורת פנים וחוץ ארגונית ושיפור מתמיד של מערכת בטיחות המזון.

רישיון עסק מזון

ליווי לקבלת רישיון עסק בהצלחה
רישיון עסק מזון מונפק ע"י לשכת הבריאות הנפתית (ידועה גם בתור בריאות הסביבה). הלשכה מאשרת רישיונות עסק למסעדות, מרכולים, אטליזים וכל עסק אשר מספק מזון לצריכה ללקוח הסופי במקום המכירה.