דף הבית > יישום והטמעת תקנים > רישיון עסק מזון

רישיון עסק מזון | ליווי לקבלת רישיון עסק בהצלחה

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע טלפוני אודות רישיון עסק מזון או התקשרו ל- 03-9550222

 

מהו רישיון עסק מזון?

רישיון עסק מזון מונפק ע"י לשכת הבריאות הנפתית (ידועה גם בתור בריאות הסביבה). הלשכה מאשרת רישיונות עסק למסעדות, מרכולים, אטליזים וכל עסק אשר מספק מזון לצריכה ללקוח הסופי במקום המכירה.

בהתאם לחוק רישוי עסקים משנת 1968, כל עסק בישראל מחויב ברישיון עסק מטעם הרשות המקומית בכדי שיוכל לפעול באופן חוקי.

חשוב להפריד בין רישיון העסק הכללי אשר מתקבל מהרשות המקומית ומותנה באישורם של 4 גופים רגולטורים: מחלקת הנדסה, מחלקת כיבוי אש, שירות המזון ובריאות הסביבה, לבין רישיון עסק מזון אשר ניתן ע"י לשכת הבריאות הנפתית.

 

כיצד מתקבל רישיון העסק?

קבלת רישיון עסק מזון מותנת בהגשת תוכניות אדריכליות התואמות לתשתית העסק וכן הגשת פרשה טכנית מפורטת.

התוכניות האדריכלית נבנית בצורה שתבטיח כי סביבת העבודה, כמו גם המוצרים, בהם משתמש העסק, הם באיכות מספיקה שאינה מסכנת את בריאות הציבור. תזרים העבודה צריך להיות חד כיווני אשר ימנע הצטלבויות בתהליך וזיהום משני של המוצרים.

תוכנית העבודה וכלל הדגשים לשמירה על התנהלות תקינה נרשמים בפרשה הטכנית, המשמשת כמסמך מחייב את בעל העסק.

השארת פרטים
מעוניינים בשיחת ייעוץ עם מומחה בתחום?

מהם שלבי העבודה לקבלת רישיון עסק?

הכנת תוכניות ופרשה טכנית מהווים את השלב הראשוני והחשוב ביותר בתהליך קבלת רישיון עסק מזון ולכן חשוב לוודא התאמת המבנה והתנאים הסביבתיים לדרישות משרד הבריאות.

לכן, יש לקיים פגישה מקדימה עם אדריכל מנוסה וטכנולוג המזון. בשיתוף פעולה עם בעל העסק בונים את התוכנית ברמת פירוט מרבית ומכינים תוכניות אדריכליות עם תזרים עבודה מתאים לטובת הגשה לחוות דעת מקדמית. לאחר דיון מקיף ומספר סבבי תיקונים אל מול משרד הבריאות מתקבל אישור עקרוני לתוכניות.

לבסוף, עם קבלת האישור העקרוני, יש להתחיל בשיפוץ העסק ולהכינו לביקורת וזאת על פי התוכניות שהוגשו. במקביל, מגישים את התוכניות המתוקנות לרשות המקומית לפתיחת תיק רישוי כנדרש. הרישיון ינתן לאחר ביקורת של הגופים הרלוונטים ואישורם למקום הנבדק.

על מנת לקבל את הרישיון ולשמור עליו לאורך כל מחזור החיים של העסק, יש לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהציב משרד הבריאות.

בין שירותינו:

  • ליווי לקבלת רישיון יצרן מזון
  • ליווי וייעוץ עסקי מותאם אישית לאופי העסק
  • ליווי להסמכת מגוון תקני ISO בתחום המזון
ליווי מקצועי

ליווי מקצועי ע"י טכנולוגי מזון

טכנולוגי מזון בעלי ניסיון רב בליווי עסקים מהתחום הספציפי שלכם ילוו את הפרויקט.טכנולוגי מזון בעלי ניסיון רב בליווי עסקים מהתחום הספציפי שלכם ילוו את הפרויקט.
דף עם מגן וכדור גלובלי

מעל 10 שנות ניסיון בתעשיית המזון

לאורך השנים צברנו ניסיון רב בליווי מאות תהליכי תקינה ורגולציה בקרב ארגונים קטנים וגדולים.
קליעה למטרה

הטמעת תהליך בצורה קלה ופשוטה

אנחנו הופכים את העבודה לפשוטה ונוחה, אנחנו לא נסרבל אתכם, מניסיון שלנו - פשוט זה יעיל.
אייקון משימות

קבלת רישיון עסק מזון

אנו נלווה אתכם החל משלב הייעוץ ועד לקבלת תעודת רישיון עסק מזון בהצלחה.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות קבלת רישיון עסק מזון?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-7176020

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

  1. 1

    פגישה ראשונה עם אדריכל וטכנולוג מזון

    פגישה ראשונה עם אדריכל וטכנולוג מזון להכרת השטח ולתיאום ציפיות לעבודה.
  2. 2

    מדידת שטח ואיסוף פרטים ראשונים על העסק

    מדידת שטח ואיסוף פרטים ראשונים על העסק אשר רלוונטים לטובת כתיבת הפרשה ותכנון נכון של העסק.
  3. 3

    בניית תוכנית אדרכילית אשר תתאים לצרכי העסק ולדרישות משרד הבריאות

    בניית תוכנית אדרכילית אשר תתאים לצרכי העסק ולדרישות משרד הבריאות - כולל חלוקת העסק למדורים הנחוצים, העמדת ציוד פנימי ומיקום תשתיות סניטריות דרשות.
  4. 4

    כתיבת פרשה טכנית בהתאם לתוכניות האדריכליות

    כתיבת פרשה טכנית בהתאם לתוכניות האדריכליות. כולל חומרי הגלם בשימוש בעסק, תוצרת גמורה, שיטות עבודה ואמצעים להבטחת איכות.
  5. 5

    הגשת בקשה לחוות דעת מקדמית

    הגשת בקשה לחוות דעת מקדמית.
  6. 6

    שיפוץ העסק

    שיפוץ העסק על פי התוכניות שהוגשו ואושרו במסגרת חוות דעת מקדמית.
  7. 7

    הגשת בקשה לרישיון עסק

    הגשת בקשה לרישיון עסק ברשות המחוזית. הגשה ל-4 הרגולטורים הרלוונטים (מחלקת הנדסה, כיבוי אש, שירות המזון ובריאות הסביבה).
  8. 8

    ביקורות רגולטורים

    ביקורות רגולטורים השונים בעסק לבדיקת התאמת התוכנית לשטח.
  9. 9

    קבלת רישיון עסק

    קבלת רישיון עסק מזון בהצלחה!
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות קבלת רישיון עסק מזון?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-7176020

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תקנים נוספים בתחום

HACCP וטרינרי

מערכת לניהול בטיחות מזון
Haccp וטרינרי הינה מערכת המבוססת על עקרונות תקן Haccp למזון. לעומת מערכת Haccp המפוקחת על ידי משרד החקלאות, ה-Haccp הוטרינרי מיועד בעיקר למשחטות ומפוקחת על ידי משרד החקלאות.

HACCP

מערכת לניהול בטיחות מזון
מערכת ניהול משולבת בטיחות מזון ואיכות, הינה מערכת הערכת סיכונים המאפשרת לארגן ולנתח את תהליכי ייצור המזון ולבדוק את נקודות הסיכון בתהליך הייצור, אשר קיים בהן חשש להוות נזק למשתמש הסופי.

ISO 22000

תקן לניהול איכות ובטיחות מזון
ISO 22000 הינו תקן בטיחות מזון בינלאומי המשלב בניית מערכת למניעת סיכונים, קביעת שיטות לבקרה, תיקוף ואימות בתהליכי הייצור, תקשורת פנים וחוץ ארגונית ושיפור מתמיד של מערכת בטיחות המזון.

רישיון יצרן מזון

ליווי לקבלת רישיון יצרן בהצלחה
רישיון יצרן מזון מונפק ע"י שירות המזון במשרד הבריאות ומטרתו לאפשר פיקוח על הייצור במפעלי מזון בישראל בכדי לשמור על בריאות הציבור.