רישיון עסק מזון | ליווי לקבלת רישיון עסק בהצלחה
השאירו פרטים כאן לקבלת מידע טלפוני אודות רישיון עסק מזון או התקשרו ל- 03-9550222
מהו רישיון עסק מזון?
רישיון עסק מזון מונפק ע"י לשכת הבריאות הנפתית (ידועה גם בתור בריאות הסביבה). הלשכה מאשרת רישיונות עסק למסעדות, מרכולים, אטליזים וכל עסק אשר מספק מזון לצריכה ללקוח הסופי במקום המכירה.
בהתאם לחוק רישוי עסקים משנת 1968, כל עסק בישראל מחויב ברישיון עסק מטעם הרשות המקומית בכדי שיוכל לפעול באופן חוקי.
חשוב להפריד בין רישיון העסק הכללי אשר מתקבל מהרשות המקומית ומותנה באישורם של 4 גופים רגולטורים: מחלקת הנדסה, מחלקת כיבוי אש, שירות המזון ובריאות הסביבה, לבין רישיון עסק מזון אשר ניתן ע"י לשכת הבריאות הנפתית.
כיצד מתקבל רישיון העסק?
קבלת רישיון עסק מזון מותנת בהגשת תוכניות אדריכליות התואמות לתשתית העסק וכן הגשת פרשה טכנית מפורטת.
התוכניות האדריכלית נבנית בצורה שתבטיח כי סביבת העבודה, כמו גם המוצרים, בהם משתמש העסק, הם באיכות מספיקה שאינה מסכנת את בריאות הציבור. תזרים העבודה צריך להיות חד כיווני אשר ימנע הצטלבויות בתהליך וזיהום משני של המוצרים.
תוכנית העבודה וכלל הדגשים לשמירה על התנהלות תקינה נרשמים בפרשה הטכנית, המשמשת כמסמך מחייב את בעל העסק.
מהם שלבי העבודה לקבלת רישיון עסק?
הכנת תוכניות ופרשה טכנית מהווים את השלב הראשוני והחשוב ביותר בתהליך קבלת רישיון עסק מזון ולכן חשוב לוודא התאמת המבנה והתנאים הסביבתיים לדרישות משרד הבריאות.
לכן, יש לקיים פגישה מקדימה עם אדריכל מנוסה וטכנולוג המזון. בשיתוף פעולה עם בעל העסק בונים את התוכנית ברמת פירוט מרבית ומכינים תוכניות אדריכליות עם תזרים עבודה מתאים לטובת הגשה לחוות דעת מקדמית. לאחר דיון מקיף ומספר סבבי תיקונים אל מול משרד הבריאות מתקבל אישור עקרוני לתוכניות.
לבסוף, עם קבלת האישור העקרוני, יש להתחיל בשיפוץ העסק ולהכינו לביקורת וזאת על פי התוכניות שהוגשו. במקביל, מגישים את התוכניות המתוקנות לרשות המקומית לפתיחת תיק רישוי כנדרש. הרישיון ינתן לאחר ביקורת של הגופים הרלוונטים ואישורם למקום הנבדק.
על מנת לקבל את הרישיון ולשמור עליו לאורך כל מחזור החיים של העסק, יש לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהציב משרד הבריאות.
בין שירותינו:
- ליווי לקבלת רישיון יצרן מזון
- ליווי וייעוץ עסקי מותאם אישית לאופי העסק
- ליווי להסמכת מגוון תקני ISO בתחום המזון
ליווי מקצועי ע"י טכנולוגי מזון
מעל 10 שנות ניסיון בתעשיית המזון
הטמעת תהליך בצורה קלה ופשוטה
קבלת רישיון עסק מזון
מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות קבלת רישיון עסק מזון?
-
1
פגישה ראשונה עם אדריכל וטכנולוג מזון
פגישה ראשונה עם אדריכל וטכנולוג מזון להכרת השטח ולתיאום ציפיות לעבודה. -
2
מדידת שטח ואיסוף פרטים ראשונים על העסק
מדידת שטח ואיסוף פרטים ראשונים על העסק אשר רלוונטים לטובת כתיבת הפרשה ותכנון נכון של העסק. -
3
בניית תוכנית אדרכילית אשר תתאים לצרכי העסק ולדרישות משרד הבריאות
בניית תוכנית אדרכילית אשר תתאים לצרכי העסק ולדרישות משרד הבריאות - כולל חלוקת העסק למדורים הנחוצים, העמדת ציוד פנימי ומיקום תשתיות סניטריות דרשות. -
4
כתיבת פרשה טכנית בהתאם לתוכניות האדריכליות
כתיבת פרשה טכנית בהתאם לתוכניות האדריכליות. כולל חומרי הגלם בשימוש בעסק, תוצרת גמורה, שיטות עבודה ואמצעים להבטחת איכות. -
5
הגשת בקשה לחוות דעת מקדמית
הגשת בקשה לחוות דעת מקדמית. -
6
שיפוץ העסק
שיפוץ העסק על פי התוכניות שהוגשו ואושרו במסגרת חוות דעת מקדמית. -
7
הגשת בקשה לרישיון עסק
הגשת בקשה לרישיון עסק ברשות המחוזית. הגשה ל-4 הרגולטורים הרלוונטים (מחלקת הנדסה, כיבוי אש, שירות המזון ובריאות הסביבה). -
8
ביקורות רגולטורים
ביקורות רגולטורים השונים בעסק לבדיקת התאמת התוכנית לשטח. -
9
קבלת רישיון עסק
קבלת רישיון עסק מזון בהצלחה!