HACCP | מערכת לניהול בטיחות מזון
לעמידה בדרישות חוק למוצרים מן החי
הצעד הראשון בדרך לעמידה בדרישות משרד הבריאות ושירותי המזון
השאירו פרטים כאן לקבלת מידע טלפוני אודות מערכת Haccp או התקשרו ל- 03-9550222
דרישת החוק:
לפי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), החל מתאריך 1.3.2020 יצרן של מוצר מן החי; בשר ו/או בית קירור לאחסון בשר, דגים ובעלי כנף מחוייבים להיות מוסמכים לתקן Haccp ולהטמיע תכנית בטיחות מזון במפעל.
יצרנים אשר לא יעמדו בדרישת החוק לא יוכלו לחדש את רישיון יצרן שברשותם ולא יוכלו להמשיך לשווק את מוצריהם. את דרישת החוק המלאה תוכלו למצוא כאן
חברת Nextep הינה החברה הגדולה והמובילה בישראל ביישום והטמעת תקני מזון בתעשיות הבשר, בעלי כנף ודגים.
יועצי חברת Nextep עתירי ניסיון יטמיעו עבורך מערכת לניהול בטיחות מזון באופן פשוט ונוח לתחזוקה.
מהו תקן Haccp?
Haccp הנה מערכת ניהול משולבת בטיחות מזון ואיכות, מערכת הערכת סיכונים המאפשרת לארגן ולנתח את תהליכי ייצור המזון ולבדוק את נקודות הסיכון בתהליך הייצור, אשר קיים בהן חשש להוות נזק למשתמש הסופי והגדרת נקודות בקרה קריטיות.
כיום, עם העלייה החדה בכמות עסקי המזון הקיימים בארץ, החלה לצמוח מודעות גבוהה בקרב הצרכנים ושירותי המזון לתחום הבטחת האיכות במזון. כיום, אנו מודעים יותר לחשיבותן של מערכות הפועלות לשמירת ההיגיינה ובטיחות המזון המשווק לצרכן.
אילו עסקים היום נדרשים בתקן HACCP?
- עסקים העוסקים בייצור ושיווק מוצרים מן החי:
- דגים
- עיבוד בשר
- נקניקים
- קייטרינג המוציא מעל ל-1,000 מנות ביום ו/או מיועד לתזונת ילדים
- מפעלי לייצור מזון ללא גלוטן, ייצור תוספי תזונה וייצור מזון תינוקות, הנדרשים באישור GMP, מחויבים בהסמכה למערכת Haccp כחלק בלתי נפרד מתהליך קבלת אישור GMP
מהם היתרונות בהטמעת מערכת HACCP בארגון?
הקמתה ותחזוקתה של מערכת ניהול משולבת איכות ובטיחות מזון תעניק לארגון יתרון שיווקי, יכולת מדידה לצמצום עלויות אי-איכות (הפסדים), תשפר את רמת ההיגיינה והסטריליות, תקל על הייצוא, בעזרתה ניתן לבצע סקר סיכונים לתהליכים, שיפור תהליכים ושיפור רווחיות.
Haccp מגובה גם על ידי תקן ISO 9001 המהווה סידרה של תקני איכות בינלאומיים הכוללת נהלים והנחיות לאבטחת מערכת ניהול איכות יעילה בארגון בכל תחום בתעשייה ובמתן שירותים.
שבעת העקרונות של HACCP:
מערכת ה-Haccp נועדה ליצור גישה שיטתית, אשר מבטיחה תנאי ייצור מזון בטוחים באמצעות ניתוח 7 פרמטרים לאיתור הסיכונים במזון. העקרונות המנחים את השיטה פורסמו ב- Codex Alimentarius Commission, המפרט הנפוץ בעולם למזון בטוח שהוסכם עליו במסגרת הבינלאומית של האומות המאוחדות:
- ביצוע סקר סיכונים מדעי ושיטתי ותיאור פעולות מניעה לסיכונים אלו (ביולוגיים, כימיים ופיזיקליים)
- איתור נקודות בקרה קריטיות – (Critical Control Points (CCP.
- הגדרת גבולות קריטיים עבור נקודות אלו – טווח אשר מחוצה לו המוצר יחשב כלא בטוח.
- קביעת אמצעים לניטור בנקודות הבקרה וקביעת נהלים מתוך תוצאות הניטור לכיול הבקרה על פי הגבול הקריטי.
- קביעת הפעילות המתקנת במידה וקיימת סטייה מהגבולות הקריטיים שנקבעו.
- תיעוד כל הפעולות הננקטות בכל שלבי התהליך והבקרה – משמש כהוכחה לעמידת היצרן בתקנים ונקודות הבקרה שנקבעו.
- קביעת נהלים על מנת לאמת שהמערכת ותהליכיה פועלים כנדרש בצורה אפקטיבית.
קבלת אישור GMP:
הצגת הסמכה לתקן Haccp נדרשת על ידי משרד הבריאות, האגף לשרות מזון ארצי. זאת, על מנת לקבל אישור (GMP (Good Manufacturing Practice שמאפשר הכרה בינלאומית לרשויות בחו"ל כגון ה- FDA בארצות הברית.
למה כדאי לפעול לקבלת HACCP?
- איתור חריגות בתהליכי היצור לטובת צמצום ומניעת פגיעה במוניטין ורווחיות המפעל.
- עמידה בדרישות לקוחות ומכרזים.
- מיתוג הארגון כעומד בדרישות תקינה בינלאומית.
- נדרש כחלק מתנאי הסף לקבלת תקן GMP למזון.
היתרונות שלנו
100% הצלחה במבדק ההתעדה
ליווי מקצועי עם יועץ מנוסה
מעל 10 שנות ניסיון בתעשיית המזון
הטמעת תקן קלה ופשוטה
מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות Haccp
תהליך הטמעת תקן HACCP
-
1
פגישת היכרות והבנת התהליכים
אבחון החברה, היכרות ואפיון תכנית עבודה ולוחות זמנים לפרויקט. -
2
הטמעת דרישות התקן
נקסטפ מבצעת עבורכם כתיבת נהלים והוראות עבודה, ביצוע סקר סיכונים לתהליכי הייצור וקביעת צעדי מנע, מיפוי תהליכי העבודה בארגון ובנית תרשימי זרימה מפורטים, הדרכת עובדים, איתור נקודות בקרה קריטיות, הגדרת גבולות קריטיים ופעולות מתקנות במידת הצורך, אימות המערכת שהוקמה, תיבה ותיקוף הנהלים והוראות העבודה - תוך מניעת כפילויות והשלמת חוסרים, תיעוד תלונות לקוח וחריגות ועוד. -
3
הכנה למבדק חיצוני שכוללת סקר הנהלה ומבדק פנימי
ההכנה כוללת ביצוע והכנת סקר הנהלה וביצוע מבדקים פנימיים בכל הארגון, מיפוי הפערים החסרים ותיקונים לפני המבדק. -
4
מבדק חיצוני ע"י מכון ההתעדה
המבדק החיצוני ייערך ע"י גוף בעל הסמכה לנושא HACCP, מתחילתו ועד סופו ייערך המבדק בנוכחות מלאה של יועץ Nextep, כולל מענה לשאלות הסוקרים והשלמות מקצועיות ומענה לפעולות המתקנות מהמבדק. -
5
קבלת תעודות HACCP!
הנפקת תעודות הכוללות את תחום פעילות החברה.
לקוחות מספרים
חברת Nextep ביצעה עבודה מקצועית ויעילה, כל זאת בתיאום עם הנהלת הארגון. העמידה בלוחות הזמנים שהוגדרו לפרויקט הייתה מדויקת להפליא. אנו מודים ליועצי Nextep על היוזמה לשיפור מערך השירות במנרב הנדסה.