ISO 22000 | תקן לניהול איכות ובטיחות מזון
תקן בטיחות בתעשיית המזון
הצעד הראשון בדרך לעמידה בדרישות משרד הבריאות ושירותי המזון
ISO 22000 הינו תקן בטיחות מזון בינלאומי המשלב הקמת מערכת למניעת סיכונים, קביעת שיטות לבקרה, תיקוף ואימות בתהליכי הייצור, תקשורת פנים וחוץ ארגונית ושיפור מתמיד של מערכת בטיחות המזון.
ניהול בטיחות מזון:
המונח בטיחות מזון מתייחס לנוכחות סכנה אשר מקורה במזון בעת צריכתו. הסכנה במזון יכולה להתרחש בכל שלב בשרשרת המזון ולכן יש להבטיח את בטיחות המזון לאורך כל שלבי השרשרת. מתוך ההקדמה לתקן ISO 22000.
המיקוד בנושא ניהול בטיחות מזון מלווה את תעשיית המזון והארגונים המשיקים בשנים האחרונות והמגמה הולכת ומתחזקת. ניתן לזהות את השינויים שחלו בדרישות מספקים ויצרנים בכל תחומי יצור המזון והמשקאות, חומרי הגלם, תוצרת חקלאית טרייה ואריזות ראשוניות. הדרישות מחד הנן מצד הרשויות: דרישות חוק של מדינות הקהילה האירופית, ה- FDA וה- USDA בארה"ב וגופים נוספים, ומאידך הדרישות המוכתבות מצד הרשתות הקמעונאיות והלקוחות: תקני BRC ,HACCP ,IFS ,BRC/IOP ,TNC דרישות למוצרים אורגניים ועוד.
מהם היתרונות בהטמעת תקן ISO 22000?
- עמידה בתקנות ודרישות רגולטוריות שונות, המגדירות את התקן כתנאי סף לקבלת היתרים לשיווק והפצה של מוצרי מזון.
- תכנון ושיפור מערכת ניהול בטיחות מזון, במטרה לספק מוצרים בטוחים לשימוש וצריכה.
- הבטחה כי הארגון עומד במדיניות בטיחות המזון המוצהרת שלו, בפני לקוחותיו ובפני הגורמים שעמם הוא מתקשר עסקית.
למה כדאי לפעול לקבלת ISO 22000?
- איתור חריגות בתהליכי היצור לטובת צמצום ומניעת פגיעה במוניטין ורווחיות המפעל.
- עמידה בדרישות לקוחות ומכרזים.
- מיתוג הארגון כעומד בדרישות תקינה בינלאומית.
- נדרש כחלק מתנאי הסף לקבלת תקן GMP למזון.
היתרונות שלנו
100% הצלחה במבדק ההתעדה
ליווי מקצועי עם יועץ מנוסה
מעל 10 שנות ניסיון בתעשיית המזון
הטמעת תקן קלה ופשוטה
מעוניינים לקבל ייעוץ להטמעת תקן
ISO 22000 - תקן לניהול איכות ובטיחות מזון?
תהליך הטמעת תקן HACCP
-
1
פגישת היכרות והבנת התהליכים
אבחון החברה, היכרות ואפיון תכנית עבודה ולוחות זמנים לפרויקט. -
2
הטמעת דרישות התקן
נקסטפ מבצעת עבורכם כתיבת נהלים והוראות עבודה, ביצוע סקר סיכונים לתהליכי הייצור וקביעת צעדי מנע., מיפוי תהליכי העבודה בארגון ובנית תרשימי זרימה מפורטים., הדרכת עובדים, איתור נקודות בקרה קריטיות, הגדרת גבולות קריטיים ופעולות מתקנות במידת הצורך, אימות המערכת שהוקמה, תיבה ותיקוף הנהלים והוראות העבודה- תוך מניעת כפילויות והשלמת חוסרים. תיעוד תלונות לקוח וחריגות ועוד. -
3
הכנה למבדק חיצוני שכוללת סקר הנהלה ומבדק פנימי.
ההכנה כוללת ביצוע והכנת סקר הנהלה וביצוע מבדקים פנימיים בכל הארגון, מיפוי הפערים החסרים ותיקונים לפני המבדק. -
4
מבדק חיצוני ע"י מכון ההתעדה
המבדק החיצוני ייערך ע"י גוף בעל הסמכה לנושא HACCP, מתחילתו ועד סופו ייערך המבדק בנוכחות מלאה של יועץ Nextep, כולל מענה לשאלות הסוקרים והשלמות מקצועיות ומענה לפעולות המתקנות מהמבדק. -
5
קבלת תעודות HACCP תנאי ייצור נאותים!
הנפקת תעודות הכוללת את תחום פעילות החברה.
לקוחות מספרים
חברת Nextep ביצעה עבודה מקצועית ויעילה, כל זאת בתיאום עם הנהלת הארגון. העמידה בלוחות הזמנים שהוגדרו לפרויקט הייתה מדויקת להפליא. אנו מודים ליועצי Nextep על היוזמה לשיפור מערך השירות במנרב הנדסה.